لاهیج مارکت مدیر فروش : نسیبه علیپور 09118952915
«تمامي كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.»

logo-samandehi تایید Instagram
خالواش یا کوتکوتوی تازه
خالواش یا کوتکوتوی تازهخالواش یا کوتکوتوی تازهخالواش یا کوتکوتوی تازهخالواش یا کوتکوتوی تازهخالواش یا کوتکوتوی تازهخالواش یا کوتکوتوی تازهخالواش یا کوتکوتوی تازه

خالواش یا کوتکوتوی تازه

كد محصول : 41
قيمت : 19,000 تومان
0
از 0 نظر

خالواش یا کوتکوتوی تازه ، این سبزی به همانگونه که از کشاورزان تهیه می شود ، بدون پاک کردن و شستن و تمیز کردن ، به مشتری عرضه می گردد . ابتدا تلفنی هماهنگ کنید



خالواش یا کوتکوتوی تازه 

برای خرید این محصول ، با ما تماس بگیرید و تلفنی سفارش دهید، چون بعد از سفارش مشتری ، محصول تهیه و عرضه می شود . 
ضمنا ارسال محصول با اتوبوس می باشد . به دلیل اینکه سبزی ، فاسدشدنی است و ارسال آن از طریق پست ، ممنوع است و همچنین مدت طولانی ارسال پستی و شرایط نامناسب جابجائی ، سبب از بین رفتن کیفیت سبزی و خراب شدن آن می شود . 
تلفن تماس 09118952915



حتی الامکان ، ابتدا تلفنی سفارش دهید و در صورت موجود بودن محصول ، می توانید سفارش اینترنتی ثبت کنید

این سبزی ، به همانگونه که از روستائیان تهیه می شود ، 
بدون پاک کردن و تمیز کردن و شستن به مشتری عرضه می شود 

http://d20.ir/14/Images/301/Large/k6.jpg

امکان ارسال پستی محصول وجود ندارد ، چرا که سبزی ، محصولی است فاسدشدنی و بایستی هر چه سریعتر به دست مشتری برسد ، بنابراین با استفاده از ناوگان اتوبوسرانی ، به مقصد مشتریان محترم ارسال می گردد . 

برای سفارش محصول می توانید روی دگمه خرید کلیک بفرمائید و مراحل خرید را انجام دهید 
و یا با شماره تلفن مدیر فروش لاهیج مارکت ، خانم نسیبه علیپور ، تماس بگیرید 
09118952915
با همین شماره در تلگرام نیز در خدمت شما مشتریان ارجمند هستیم 





خرید خالواش یا کوتکوتوی تازه

این سبزی معطر در شمال به نام های خالواش یا خالیواش یا کوتکوتو مشهور است که در آذربایجان به نوعی از آن که کمی روشن تر و پرزدار تر است , کاکوتی میگویند . این تفاوت ظاهری به دلیل تفاوت در آب و هوی منطقه در گیاه حاصل میشود ولی شباهت طعم بسیار نزدیک است . وقتی رشد کند گلهای خوشه ای بنفش میدهد . از آن در تهیه انواع غذاهاو ترشی های شمالی استفاده میشود ( مرغ ترش با تخم مرغ ( شمالی ) و  خورش مرغ ترش شمالی و دالار یا درار ( نمک سبز شمال ) و  خورش سبزی فسنجان یا طلاکوله غورابه  ) و در آذربایجان داخل برخی غذاها مانند کوفته و دلمه و ترشی و یا ماست میریزند . 

 

خرید خالواش یا کوتکوتوی تازه


http://d20.ir/14/Images/301/Large/k5.jpg

آشپزی با کوتکوتو یا خالواش : 

ماست بورانی : 
به بورانی ماست ، کمی هم خالواش اضافه کنید و یا اصلا به ماست ، کمی خالواش بزنید و بخورید . 
ماست ، طبع سرد و تر دارد و مصلح آن ، خالواش یا کوتکوتو یا کاکوتی است . 


ماهی شکم پر : 
http://d20.ir/14/Images/301/Large/k8.jpg
مواد لازم: 
ماهی سفید یا قزل آلا (هر نوع ماهی به دلخواه یک کیلوگرم)
گردو 200 تا 250 گرم
سبزی معطر (پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالواش، برگ سیر) سه قاشق غذاخوری خرد شده
پیاز متوسط یک عدد رنده شده
رب انار به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:
-    داخل ماهی را خوب تمیز کرده با نمک و فلفل مزه دار می کنیم و در ضمن روی پوست ماهی را نیز به کمی نمک و فلفل آغشته میکنیم.
-    پیاز را رنده کرده، آبش را گرفته با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم.
-    مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبه های شکم ماهی را روی هم می بندیم.
طریقه ی پخت به دو صورت میباشد:
1-    اگر بخواهیم ماهی را در تابه سرخ کنیم ابتدا تهِ تابه را با کره یا روغن چرب کرده و یک ردیف پیاز حلقه شده تهِ تابه می چینیم، ماهی را روی آن قرار داده، در تابه را گذاشته تا با حرارت ملایم پخته و سرخ شود.
2-    در صورتی که بخواهیم غذا را در فر آماده کنیم، ماهی را در فویل پیچیده و به مدت یک تا یک ساعت و نیم آن را در فر قرار داده و وقتی ماهی آماده شد، فویل را درآورده پوست ماهی را کاملا جدا نموده و ماهی را به روغن و کره آغشته می کنیم و چند دقیقه دیگر در فر قرار داده تا طلایی شود.
http://d20.ir/14/Images/301/Large/k7.jpg
روش های پخت در نقاط مختلف گیلان:
-    این غذا در شرق گیلان با سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(چوشاق)، خالواش(کوت کوتو) طبخ شده و میزان مصرف گردو بیشتر از سبزی می باشد.
-    در غرب گیلان از سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(بلش)، برگ سیر یا چند دانه سیر استفاده می شود و مقدار گردو به مانند شرق گیلان بیشتر از سبزی می باشد.
-    در رشت سبزی های یاد شده در مواد لازم استفاده می شود اما گردو خیلی کمتر از سبزی می باشد برای طعم دار کردن پوست ماهی از گلپر و سُماق استفاده می کنند.
-    در بندر انزلی اشبل ماهی را به مواد شکم پر اضافه کرده و به همراه مواد داخل ماهی شکم پر قرار می دهند.

نکته: برای بهتر پخته شدن ماهی چند برش روی ماهی ایجاد نمایید.
نوش جان.
دستور پخت توسط سرکار خانم جهانی



خرید خالواش یا کوتکوتوی تازه



از آنجا که عموما خالواش یا کوتکوتو با سبزی چوچاق به صورت همزمان و توأمان در انواع غذاهای گیلانی به کار می روند ، می توانید از دستورات برخی غذاها که در ذیل محصول چوچاق تازه درج شده استفاده بفرمائید . 


http://d20.ir/14/Images/301/Large/k4.jpg


اطلاعات پزشکی خالواش : 
پونه چه خواص و فوایدی دارد و چه تاثیرات مفیدی روی بدن انسان می تواند بگذارد نظر متخحصصین طب سنتی در این زمینه چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد پونه چه مصارفی دارد و برای درمان چه مشکلاتی می توان از آن استفاده کرد
پونه گیاهی است علفی و بوته‌ای به ارتفاع تا 60 سانتی‌متر که به صورت خودرو در بسیاری از دشت‌ها و اطراف جریان‌های آب می‌روید.
دکتر محمد حسین صالحی سورمقی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت:
نام علمی: Mentha pulegium
نام عمومی: European pennyroyal
نام انگلیسی: European pennyroyal
پونه گیاهی است علفی و بوته‌ای به ارتفاع تا 60 سانتی‌متر که به صورت خودرو در بسیاری از دشت‌ها و اطراف جریان‌های آب می‌روید. برگ‌ها بیضی‌شکل و نوک‌تیز و اکثراً دارای دندانه‌های کوچک و منظم هستند. از کلیه‌ی قسمت‌های گیاه و به‌خصوص برگ‌ها بوی بسیار قوی و نافذی به مشام می‌رسد. گل‌ها به صورت مجتمع در کنار برگ‌ها و اکثراً در قسمت‌های بالای محور ساقه قرار می‌گیرند که به رنگ بنفش و گاهی گلی کمرنگ می‌باشند. پونه گونه‌های مختلفی دارد که به نام‌های گوناگون معروفند. یکی از این گونه‌ها به نام ویلوزا، پوشیده از کرک‌های فراوان ودارای بوی تندی است؛ به همین دلیل آن را برای استفاده پرورش می‌دهند. قسمت‌ هوایی پونه و به‌خصوص برگ‌ها مورد استفاده می‌باشند. پونه در بسیاری از نقاط ایران ‌خصوصاً نواحی شمالی می‌روید و گونه‌‌ای از آن به نام خالواش در گیلان مشهور است که بوی معطر و مطبوعی دارد و به صورت سبزی خوراکی و یا اشکال دیگر مصرف می‌شود.
ترکیبات مهم: 
پونه حاوی 1 تا 2 درصد اسانس مایل به زرد و یا سبز است. پولگون موجود در اسانس برگ آن از 9 درصد در نوع برزیلی تا 30 درصد در انواع آمریکایی وجود دارد. میزان پولگون گونه‌های اروپایی از 90 تا 94 درصد می‌باشد. موادی که به طور طبیعی در اسانس پونه وجود دارند و یا خودبخود اکسیده می‌شوند، عبارتند از: آلفاپی‌نن، بتاپی‌نن، لیمونن، 3- اکتانول. 3- اکنانول، پاراسیمن، 3- اکتیل استات، منتون، ایزومنتون، پولگون، ایزوپولگون، پی‌پریتون، سیس و ترانس پولگون اکساید و کاریوفیلن. ترکیبات مهم دیگر گیاه شامل اسیدلوریک اسیدمیریستیک، اسید پالمیتیک، سالی سیل‌آلدهید، دیوسزمین و هسپریدین است. دانه‌های خشک پونه حاوی تا 25 درصد پروتئین، 27 درصد چربی، 11 درصد خاکستر، 9/0 درصد کلسیم، 5/0 درصد سدیم و تا 5/1 درصد پتاسیم می‌باشند.
داروشناختی و اثرات مهم:
برگ‌های پونه برای ایجاد طعم و مزه، درست کردن چای و به عنوان ادویه استفاده می‌شوند. اسانس پونه دارای طعم تلخ و احساس سردی است.بوی پونه کمی شبیه بوی سیترونل است و از آن در صابون‌های معطر استفاده می‌شود. اسانس پونه در حشره‌کش‌ها به کار می‌رود. همچنین، از آن به صورت پودر برای پاشیدن بدین منظور استفاده می‌شود. اسانس پونه یکی از منابع تولید طبیعی منتول می‌باشد. یکی از محصولات پونه عرق طبی آن است.در زمان قدیم پونه را در اتاق افرادی که تشنج داشتند آویزان می‌کردند و معتقد بودند که تأثیر آن بیشتر از گیاه گل سرخ است. همچنین، آن را برای بهبود سردرد و گیجی به دور سر می‌بستند. چای پونه را نیز برای رفع سرماخوردگی، سرفه و مشکلات قاعدگی مصرف می‌کردند. در هر صورت، پونه باید با دقت مصرف شود، زیرا مصرف بیش از حد آن باعث مسمومیت می‌گردد. در آمریکا برگ در اروپا از آن به عنوان ضدعفونی‌کننده، ضد نفخ، صفراآور، معرق، هضم‌کننده، قاعده‌آور، ضد سرفه و محرک استفاده می‌شود.
سمیت و عوارض جانبی: 
مصرف خوراکی در حد یک قاشق چایخوری اسانس پونه می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. به طور مثال در گزارشی از 1978 کلرادوی آمریکا آمده است: مصرف خوراکی اسانس پونه برای سقط جنین باعث مرگ زن جوانی شد. مصرف در حد دارویی اسانس و یا فرآورده‌های پونه عارضه جانبی ندارد.آمار دیگر نشان می‌دهد که مصرف خوراکی 2 قاشق چایخوری اسانس پونه یک مادر 18 ساله را به مرگ کشانده است. حتی نصف قاشق چایخوری اسانس پونه می‌تواند باعث تشنج و کما شود.
مهم‌ترین اثرات گزارش‌شده:
ضد درد، ضد چسبندگی پلاکت‌ها، بی‌حس‌کننده، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد ادم، ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد روماتیسم، ضد اسپاسم، ضد ویروس، قابض، ضد نفخ، دپرسانت، ضد احتقان، معرق، ادرارآور، قاعده‌آور، قارچ‌کش، مسکن، مقوی معده، شل‌کننده‌ی عضلات و مهارکننده‌ی سیکلواکسیژناژ.
 
گیاهی با طبع گرم ، برای تقویت معده بسیار مناسب است و همچنین اگر بعد از غذا همراه با چای میل شود تاثیر دوچندانی خواهد گذاشت . این سبزی از دسته سبزی هایی است که در بین ما ایرانی ها استفاده کمتری دارد اما پیشنهاد میکنیم که حتما از این گیاه استفاده کنید. در این مطلب به بررسی فواید و روش های مختلف استفاده از این سبزی را شرح میدهیم.
 
 
 
 
 
خرید خالواش یا کوتکوتوی تازه
–        صفرابر: به صورت دم کرده صبح و عصر به جای چای میل شود. 3 گرم در 200 سی‎سی آب جوش 20 دقیقه دم گردد.
–        بادشکن: بالای غذا از دم کرده آن مانند شماره 4 استفاده شود.
–        خلط‎آور: دم کرده مانند شماره 4 استفاده شود.
–        قاعده‎آور: به صورت جوشانده سه بار در روز 5 گرم در 150 سی‎سی آب استفاده گردد.
–        مقوی قلب: به صورت جوشانده 2 گرم در 150 سی‎سی آب جوش آورده 20 دقیقه دم کرده بالای غذا میل شود.
–        کسانی که تب مالت دارند از جوشانده کاکوتی استفاده کنند.
–        اشخاصی که رماتیسم دارند می‎توانند از کاکوتی استفاده کنند به صورت حمام یعنی 100 گرم کاکوتی در 3 لیتر آب جوشانده در وان ریخته داخل وان بنشینید.
–     برای سیاه سرفه 5 گرم کاکوتی را در 300 سی‎سی آب جوشانده و دم کرده روزی 3 فنجان بنوشند.
–     چای کاکوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمی‎کند بلکه هضم غذا را آسان می‎کند.
–     برای برونشیت مزمن از دم کرده کاکوتی 3 گرم در 300 سی‎سی آب روزی 4 فنجان میل شود.
–     برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی استفاده شود و پنبه‎ای را آغشته به کاکوتی در بینی بگذارید.
–     کسانی که اعضای بدن آن‎ها ضعیف شده‎اند از حمام کاکوتی مانند روش رماتیسم استفاده کنند.
–     برای درمان سیاتیک از حمام کاکوتی مانند رماتیسم استفاده کنند، و همچنین کاکوتی را به صورت ضماد در محل سیاتیک بگذارند.
–     کاکوتی تقویت کننده نیروی جنسی آقایان است.
–     در تابستان یک نوشیدنی خوب جهت خنک شدن بدن است.

کاکوتی بسیار شبیه به گیاه آویشن است با این تفاوت که برگ های تیز و طعم بهتری نسبت به آویشن دارد و تلخ نیست . 
گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى...
 خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده می‌شود.
 گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است و خواص نعنا را داراست. گرم و خشک، ضد باکتری، خلط آور، ضد سرما خوردگی و ضد عفونی کننده روده است.
 اثرات گیاه کاکوتی شبیه آویشن است. آویشن بیشتر برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار برده می‌شود ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه نیز کار برد دارد.
 



کوت کوتی (خال واش) با نام علمی Mentha Pulegium L از خانواده (Labiatae و یکی از گیاهان دارویی در مراتع کوهستانی و با عطر و بوی نافذ می باشد. این گیاه عمدتاً در حاشیهٔ رودخانه‌ها، نهرها و آبگیرها مشاهده شده و علاوه بر این در مراتع نیز یافت مى‌شود. نسبت به شورى خاک مقاومت نسبتاً خوبى دارد ولى خاک‌هاى حاصلخیز را ترجیح مى‌دهد. این علف هرز کمتر در زمین‌هاى قابل کشت دیده مى‌شود.
ترکیبات شیمیایی
عرق کوت کوتی(عصاره روغنی آن) معروف است . این گیاه بیشتر شامل اسانس های pulegone, menthone, iso-menthone and neomenthone در عصاره روغنی آن می باشد و در صورت مصرف زیاد برای کبد و شش ها بسیار خطرناک هستند.



خرید خالواش یا کوتکوتوی تازه
 
http://d20.ir/14/Images/301/Large/k2.jpg




اکانت اینستاگرام لاهیج مارکت 
http://www.instagram.com/lahijmarket


اکانت تلگرام لاهیج مارکت 
http://telegram.me/lahijmarket


وبلاگ لاهیج مارکت 
http://lahijmarket.tebyan.net/


مدیر فروش لاهیج مارکت : نسیبه علیپور 
تلفن تماس     09118952915
0911-895-2915
با همین شماره در تلگرام نیز با شما هستیم 



خرید خالواش یا کوتکوتوی تازه


 

برچسب هاي :
شما اولين نفري باشيد كه نظر ارسال مي كند.

فرم ثبت نظر

نام و نام خانوادگی
ایمیل
وبلاگ
امتياز محصول

نظر و کامنت
كد امنيتي


محصولات تصادفي

چای قلم سیاه درجه سه

چای قلم سیاه درجه سه
  • 7,000 تومان

لیوان چای دار «بادرنجبویه»

لیوان چای دار «بادرنجبویه»
  • 350 تومان

خالواش یا کوتکوتوی تازه خرد شده

خالواش یا کوتکوتوی تازه خرد شده
  • 6,500 تومان

پیاز سرخ شده

پیاز سرخ شده
  • 8,000 تومان